Youtube'da AYM yolunda

Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'tedbire devam' dediği video paylaşım sitesi YouTube da Yüksek Mahkeme'ye konu olacak gibi görünüyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Nisan 2014 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Youtube'da AYM yolunda

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), iç hukuk yolları tüketilmeksizin Twitter ile ilgili verdiği karar gündemdeki sıcaklığını korurken, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'tedbire devam' dediği video paylaşım sitesi YouTube da Yüksek Mahkeme'ye konu olacak gibi görünüyor. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin YouTube engelini kaldırmasının ardından bir üst mahkemenin önceki gece verdiği 'sitenin tümüne erişimin engellenmesine ve suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar engelin devamına' hükmünü Türkiye Barolar Birliği (TBB) AYM'ye taşıyacak.

Bursa Barosu'nun, '5 Nisan Avukatlar Günü' dolayısıyla gerçekleştirdiği 'Adalet İstiyoruz' adlı yürüyüş öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 'TBB olarak Twitter ve YouTube ile ilgili gerekli müracaatları yapmıştık. En son YouTube'un açılmasına ilişkin verilen kararın, bir asliye ceza mahkemesi tarafından kaldırıldığını öğrendik. Dolayısıyla ona karşı da Anayasa Mahkemesi'ne gidilecektir. AYM bu dönemde TBB ve barolarla beraber Türkiye'yi özgürleştiren bir yapı olarak ortaya çıktı. Bunu bir teşekkür mahiyetinde dile getirmek istiyorum' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber